לא הסתרתי מעולם את חיבתי והעדפתי ללאפה
הזו-מכוסמת ירוקה…. שהיא פשוטה וקלה וטעימה כמו
פיתה דרוזית על הסאג׳.
כמה פשוטה? ככה בדיוק:
כוס כוסמת ירוקה (תספיק לחמש לאפות)
כף זרעי צ׳יה
מלח
מים.
אופן הכנה-
את הכוסמת משרים במים-שעתיים ומעלה.
ואז מסננים ושוטפים.
את כף הצ׳יה משרים ברבע כוס מים למשך עשר דקות (עד שהזרעים מתנפחים והופכים לג׳ל).
את הכוסמת והציה טוחנים במעבד מזון ביחד עם מעט מלח ומים-מים עד ס״מ מכל קו הכוסמת במעבד המזון (הבלילה של הלאפה צריכה להיות דלילה יותר מהבלילה של הלחם).
ממתינים עוד עשר דקות ואז עושים על מחבת עדיף מחבת נון סטיק-עדיף מחבת קרפים.
אני את המחבת לא משמנת-שופכת מהבלילה על מחבת קרה!!! כך יותר קל לשטח אותה.
מדליקה את האש וממתינה שהבלילה תתייבש לגמרי-נזהרת שהיא לא תישרף ואז באמצעות מרית מסיליקון עוברת סביב השוליים-ונכנסת בעדינות מתחת ללאפה (למרות שהלאפה מתנתקת מעצמה מהמחבת כשהיא מתייבשת)-הופכים לצד השני וצורבים כמה שאוהבים.
הציה גורמת ללאפה להיות יותר גמישה, אחידה ולהתגלגל בקלות.
אם נשארה לכם בלילה-היא נשמרת במקרר למשך שלושה ימים.
טעים אש!!!❤️
אפשר להשתמש הקמח כוסמת ירוקה?
וואוו כמה טעים!!!
הוספתי גם מלא תרד שנתן צבע מהמם