מאז שגיליתי את הטופו ,גיליתי עולם ..ואני משתדלת לשלב אותו על בסיס שבועי בתזונה שלי..
גיליתי שאפשר לעשות איתו ה כ ל
החל מקרוטונים-ממרחים(אשכרה גבינה...)-חריימה ועכשיו אפילו גונדי..
טופו בגדול הוא ספוג חסר טעם וזה היתרון הגדול שלו-הוא מקבל את טעמי הרקע של התבלינים והרוטב.
קוצצים במעבד מזון-בצל,כרישה,גבעול סלרי עם העלים ומוציאים למסננת (אני סוחטת אותם)
מכניסים למעבד שתי חבילות טופו
(אחת קשה השנייה רכה)
ארבע כפות גדושות שיבולת שועל -ומעבדים לעיסה.
מעבירים לקערה ביחד עם תערובת הבצל-מוסיפים שלוש כפות גדושות קמח חומוס, מלח,פלפל,חצי כפית כורכום(אפשר גם כמון)
מניחים בצד לעשר דקות (או במקרר)
מכינים את הרוטב-
בצל קצוץ,גזר חתוך לריבועים וגבעול סלרי קצוץ עם העלים.
מטגנים במעט שמן זית חמש דקות
מוסיפים שתי כוסות מים רותחים-מלח-פלפל-כורכום
מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה סגור כעשר דקות.
בינתיים מכינים קציצות (עם ידיים משומנות)
אני אוהבת להכניס לאפייה של רבע שעה לפני - הכדורים יהיו יותר יציבים אחר כך ברוטב.
לאחר אפייה קצרה (180 מעלות רבע שעה)מעבירים לרוטב לחצי שעת בישול נוספת..
סה טו..
Comments