top of page

קציצות טופו גונדי

מאז שגיליתי את הטופו ,גיליתי עולם ..ואני משתדלת לשלב אותו על בסיס שבועי בתזונה שלי..

גיליתי שאפשר לעשות איתו ה כ ל

החל מקרוטונים-ממרחים(אשכרה גבינה...)-חריימה ועכשיו אפילו גונדי..

טופו בגדול הוא ספוג חסר טעם וזה היתרון הגדול שלו-הוא מקבל את טעמי הרקע של התבלינים והרוטב.


קוצצים במעבד מזון-בצל,כרישה,גבעול סלרי עם העלים ומוציאים למסננת (אני סוחטת אותם)

מכניסים למעבד שתי חבילות טופו

(אחת קשה השנייה רכה)

ארבע כפות גדושות שיבולת שועל -ומעבדים לעיסה.

מעבירים לקערה ביחד עם תערובת הבצל-מוסיפים שלוש כפות גדושות קמח חומוס, מלח,פלפל,חצי כפית כורכום(אפשר גם כמון)

מניחים בצד לעשר דקות (או במקרר)

מכינים את הרוטב-

בצל קצוץ,גזר חתוך לריבועים וגבעול סלרי קצוץ עם העלים.

מטגנים במעט שמן זית חמש דקות

מוסיפים שתי כוסות מים רותחים-מלח-פלפל-כורכום

מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה סגור כעשר דקות.

בינתיים מכינים קציצות (עם ידיים משומנות)

אני אוהבת להכניס לאפייה של רבע שעה לפני - הכדורים יהיו יותר יציבים אחר כך ברוטב.


לאחר אפייה קצרה (180 מעלות רבע שעה)מעבירים לרוטב לחצי שעת בישול נוספת..

סה טו..





















1,014 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page