הלחם של חיי בגרסא המועשרת והנהדרת!!!
איך הוא נולד בכלל?!
מתישהו בקורונה עשיתי שינוי תזונתי-הצטרפתי לאיזו תוכנית ניקוי עם חוברת מתכונים כזאת…עכשיו אני ,אני לא בנאדם של מתכונים….אני בנאדם של אילתורים (מתנה של הפרעת קשב?)
וכך יצא שבעוד אף אחת בתוכנית לא הצליחה לגלגל לאפה כוסמת אחת נורמלית…ואני גיליתי שאם מוסיפים לכוסמת ציה-זה רק עושה לה טוב.
ואז לימדתי את כל הבנות בתוכנית-כולל את המנחה… וכולן התחילו לגלגל לאפות.
את המודל הזה לקחתי גם לכיוון של הלחם-אם ללאפה הציה עשתה טוב-אז בטוח שגם ללחם.
וכך נולד לחם מכוסמת וציה ושימח את חיי.גרם פה לטירוף חושים-נולד מארז של לחם ונהייה באז רציני סביבו.
אבל אני..אני בכלל רקמתי לו שדרוג… העם רוצה שינוי… השדרוג הזה מוצלח מאוד לדעתי וכמובן שמוסיף ללחם רק טוב.וככה זה הולך-קצת ארוך אבל שווה להתעמק
שקית כוסמת ירוקה 500 גרם
שליש כוס שעועית מש
שליש כוס קינואה
שליש כוס עדשים כתומות להשרות ללילה או לשש שעות בקערה עם מים.
בתום זמן ההשרייה-לסנן ולשטוף.
במקביל להשרות שתי כפות זרעי ציה בחצי כוס מים לערבב ולהשאיר לעשר דקות במהלכן הזרעים יספחו את המים ויהפכו לג׳ל.
טוחנים את תערובת הכוסמת עם הציה, עם כף מלח ועם מים עד קו התערובת במעבד המזון.
אם טוחנים בשתי נגלות-אז לנגלה השנייה להוסיף רק מים (עד קו התערובת)
לשפוך הכל לקערה
לכסות במגבת
להניח את הקערה על השיש…לא מערבבים במהלך תהליך ההתססה
הזמן תסיסה משתנה בין קיץ לחורף.
בחורף התהליך ארוך יותר ועשוי ל-30 שעות ויותר.
איך יודעים שהבלילה מותססת והלחם מוכן לאפיה?
א) נוצר מעל השכבה העליונה קרום שעשוי לשנות צבע .
ב) ריח הבלילה עשוי להיות מסריח (לא להיבהל)
ג) המרקם הופך להיות קציפתי.
כשזה מתקיים אפשר לערבב תוספות (זרעים, אגוזים, תבלינים) מערבבים בתנועת קיפול.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה-חצי מכמות הבלילה (ודופקים את התבנית לכיוון השיש -מוסיפים את יתרת הבלילה ודופקים שוב-זה להימנע מכיסי אויר) מפזרים שומשום.
אופים על טורבו 180-200 מעלות כשעה וחצי.אחרי שעה וחצי שולפים את הלחם (עם נייר האפייה) ואופים על הצד השני עוד עשרים דקות.
פורסים דק רק כשמתקרר!!!
ומקפיאים.
מומלץ להצנים לפי הצורך.
נשיקות ביי 💜
האם אפשר להתסיס במקרר? העמדתי על השיש ב-2 בצהריים בקיץ וכביכול זה יהיה מוכן לאפיה באמצע הלילה
היי, שאלה, את שעועית המש והקינואה את לא משרה? רק את העדשים ואת הכוסמת? תודה!