top of page

הקציצה והעדשה - קציצות כל טוב וטעם

הקציצה והעדשה-מכירים את הסיפור הזה?

הנה מתכון פשוט ומדויק לקציצות בקר אפויות עם דלעת ועדשים כתומות ברוטב עגבניות:


רכיבים:



לקציצות:


• 500 גרם בשר בקר טחון

• 1 כוס דלעת מגוררת

• רבע כוס עדשים כתומות (שטופות היטב ומסוננות)

• 1 בצל בינוני

• 2 גבעולי סלרי

• 2 בצלים ירוקים

• 4 כפות שיבולת שועל דקה

• כפית פפריקה מתוקה

• כפית קארי הודי

חצי כפית סודה לשתייה

• מלח ופלפל לפי הטעם


לרוטב:


• 2 כוסות מחית עגבניות (בקבוק שלם של mutti)

• מלח ופלפל לפי הטעם

• חצי כוס מים (להסמכת הרוטב, לפי הצורך)


הוראות הכנה:



הכנת הקציצות:


1. הכנת הירקות: נטחן במעבד מזון את הבצל, הסלרי והבצל הירוק עד למרקם אחיד.


2. בקערה גדולה, נערבב את הבקר הטחון, הדלעת המגוררת, העדשים הכתומות, תערובת הבצל הטחון, שיבולת השועל, והתבלינים (פפריקה, קארי, מלח ופלפל).


-שתי כפות שמן זית


3. נערבב היטב עד שהעיסה אחידה ונוחה לעבודה. אם התערובת רכה מדי, ניתן להוסיף עוד מעט שיבולת שועל.


-נכניס את התערובת למנוחה במקרר לחצי שעה.


4. ניצור כדורים קטנים מהתערובת ,נניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן מעט.


5. נאפה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15-20 דקות או עד שהקציצות מזהיבות קלות מבחוץ.


הכנת הרוטב:

1. בסיר רחב עם מעט שמן זית, נחמם את מחית העגבניות ונוסיף מעט מים לסמיכות הרצויה.

2. התבל במלח ופלפל ונביא לרתיחה.


נכניס את הקציצות האפויות לתוך הרוטב בעדינות.


נכסה את הסיר ובשל על אש נמוכה-בינונית כ-40 דקות, כדי שהקציצות יספגו את טעמי הרוטב.


-בשלב זה אפשר להוסיף שעועית קפואה/אפונה קפואה לעוד 10 דקות בישול.3. הגש חם לצד אורז לבן, קינואה או פירה תפוחי אדמה/כרובית







24 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page