אז… חבילאפה שזו בעצם חביתה ולאפה ללא גלוטן פגזית ואחלה אחלה של ארוחה!!!!
בגדול זה מתכון בסיסי ללאפה שכיכבה השבוע- לאפת עדשים, פשתן ושיבולת.
הכמות פה תספיק לחמש לאפות (אפשר לשמור בלילה במקרר או להכין מראש ולהקפיא).
אז ככה:
ללאפות-
שש כפות קמח עדשים
שתי כפות זרעי פשתן
שתי כפות שיבולת שועל או סובין שיבולת שועל.
מעט מלח
כוס מים.
לטחון לבלילה חלקה.
לא להיבהל אם יוצאת בלילה דלילה-חכו כמה דקות והיא תסמיך.
אם הבלילה סמיכה-תוסיפו עוד מים.
על מחבת נון סטיק משומנת קלות (מי שיש לה my pan-אז אפשר ללא שמן)
לשפוך מעט מהבלילה ולשטח.
להמתין שהבלילה תתייצב מעט ולשפוך מעל הלאפה חביתה מביצה אחת או יותר.
אפשר להוסיף תוספות שאוהבים- ירק/פטריות/זיתים/טונה/גבינות וכו׳.
כשהביצה עשויה והבלילה יציבה-מקפלים והופכים כמודגם בסרטון…
בתאבון.
אם ברצונכם לאפה אחת-
כף קמח עדשים
כף פשתן
כף שיבולת
מעט מלח
רבע כוס מים🧡
Comments