מוקפץ שהוא לא אסייתי-קבלו נא
קוביות חציל וטופו ברוטב פלפל קלוי מעדן!
מצרכים:
קוביית טופו טעם טבעי מרקם קשה
חציל מוצק וקל
כף קורנפלור
כף אבקת קארי
כף פפריקה אדומה/מעושנת
שתי גמבות
פלפל חריף
ראש שום
חצי כוס חלב קוקוס
1. נדחוף לתנור גמבות/פלפל חריף וראש שום עם שמן זית -חום גבוה עד השחמה …כשמוכן משאירים בתנור כבוי וסגור…זה יקל אחר כך על פעולת הקילוף…
2. חציל אחד מוצק וקל משקל קלוף וחתוך לקוביות
3. קופסאת טופו בטעם טבעי ללא נוזלים חתוכה לקוביות (יש לספוג את הטופו עם נייר סופג).
4. תיבול-כף קורנפלור ,כף פפריקה(מתוקה או מעושנת),כף אבקת קארי ומעט מלח.
את השום והפלפלים הקלויים קולפים טוחנים במעבד מזון עם חצי כוס חלב קוקוס ,חצי כוס מים ומלח למחית חלקה.
בסיר עם שמן זית נצרוב את קוביות הטופו חציל-נערבב עד צריבה יפה (כעשר דקות ) אם צריך מוסיפים עוד קצת שמן…
לאחר עשר דקות נוסיף את מחית הפלפלים לבישול של עשר דקות נוספות על אש בינונית…
נעטר בבצל ירוק/בכוסברה/נענע/בזיל וגם קצת שקדים מתובלים…
שקד מתובל זה תוספת היסטרית-לא לוותר!
(שקד מולבן על מחבת חמה עם טיפה שמן זית-מלח, שום גבישי, פפריקה ואבקת קארי-או כל תיבול אחר-הקפצה על השחמה)
כל שאר התהליך כפי שמודגם בסרטון…
בתאבון 💛
Comments