top of page

טופו מוקפץ עם אורז ואפונה ארוחה בצ׳יק

ארוחת אילתור לימים כאלה שאין זמן או חשק להשקיע…אבל בעצם יוצאת מנה פגז.

מכירות?!


אז ככה-


שלושה מרכיבים שהיו לי במקרר


-חבילת טופו

-שאריות אורז (או קינואה)

-אפונה קפואה (או כל ירק אחר)

-רוטב-גם ממצרכים שיש לכם בבית.


אופן הכנה-


-מסננים את הטופו מנוזלים וסופגים אותו עם נייר סופג (פשוט לוחצים עליו עד שהוא יבש כזה)

-חותכים לקוביות ביס.


-מעבירים לקערה


-שופכים מעליו:

חמש כפות סויה

כף שמן שומשום

כף חמאת בוטנים

כפית מייפל טבעי לאיזון טעמים

צ׳ילי יבש חריף-לפי טעם

-מצפים את קוביות הטופו.


-מחממים מחבת (אני אפילו לא הוספתי שמן).


-מוסיפים את קוביות הטופו


-מקפיצים עד שהרוטב מצטמצם-והטופו נצרב.


-מוסיפים כוס אורז לבן מבושל


-כוס אפונה ירוקה קפואה (אין צורך להפשיר)


הוספתי רבע כוס חלב קוקוס (לא חובה)


מקפיצים דקה שתיים וזהו.


אין מלח כי הסויה מלוחה


תענוג של מנה 💜




 
 
 
bottom of page