טופו מוקפץ עם אורז ואפונה ארוחה בצ׳יק
- תפארת כץ
- 28 בדצמ׳ 2024
- זמן קריאה 1 דקות
ארוחת אילתור לימים כאלה שאין זמן או חשק להשקיע…אבל בעצם יוצאת מנה פגז.
מכירות?!
אז ככה-
שלושה מרכיבים שהיו לי במקרר
-חבילת טופו
-שאריות אורז (או קינואה)
-אפונה קפואה (או כל ירק אחר)
-רוטב-גם ממצרכים שיש לכם בבית.
אופן הכנה-
-מסננים את הטופו מנוזלים וסופגים אותו עם נייר סופג (פשוט לוחצים עליו עד שהוא יבש כזה)
-חותכים לקוביות ביס.
-מעבירים לקערה
-שופכים מעליו:
חמש כפות סויה
כף שמן שומשום
כף חמאת בוטנים
כפית מייפל טבעי לאיזון טעמים
צ׳ילי יבש חריף-לפי טעם
-מצפים את קוביות הטופו.
-מחממים מחבת (אני אפילו לא הוספתי שמן).
-מוסיפים את קוביות הטופו
-מקפיצים עד שהרוטב מצטמצם-והטופו נצרב.
-מוסיפים כוס אורז לבן מבושל
-כוס אפונה ירוקה קפואה (אין צורך להפשיר)
הוספתי רבע כוס חלב קוקוס (לא חובה)
מקפיצים דקה שתיים וזהו.
אין מלח כי הסויה מלוחה
תענוג של מנה 💜