לחם כוסמת סופר קל להכנה ורך להפליא, אוורירי ונימוח! לא משנה מה תבחרו למרוח על הלחם הזה, לא תוכלו להפסיק להכין אותו ולאכול אותו!
שלב ראשון בהכנת לחם כוסמת - חצי קילו כוסמת ירוקה מושרית למשך לילה במים.
לאחר ההשריה - מסננים ושוטפים את הכוסמת.
משרים שתי כפות זרעי ציה בחצי כוס מים לעשר דקות (עד שנוצר ג'ל ציה)
מעבירים למעבד מזון - כוסמת + ציה + כף מלח + מים עד קו הכוסמת במעבד המזון
טוחנים לבלילה חלקה - מעבירים לקערה ומכסים במגבת
נותנים לבלילה לתסוס (על השיש, לא במקרר)
בקיץ התהליך אורך לרוב 10-15 שעות
בחורף התהליך ארוך יותר ויכול להגיע ל 30 שעות ואף יותר.
סימן להתססה - הבלילה הופכת קציפתית ועשויה לקבל ריח לא נעים ולפעמים גוון שונה)
אחרי שמתרחשת התססה - אפשר לאפות
להוסיף לתוך הקערה תוספות שאוהבים (זרעי קימל, גרעיני חמניה ודלעת, אבקת שום גבישי, שיבול שועל- עבה) מערבבים.
מעבירים לתבנית אלומניום רב פעמית, עדיף לרפד בנייר אפיה - מקשטים בשומשום ומלח גס מכניסים לתנור על חום של 180-200 במצב טורבו.
אופים שעה וחצי לאחר מכן מוציאים את הלחם והופכים אותו ואופים עוד רבע שעה.
ממתינים שיתקרר ופורסים לחם כוסמת מושלם וטעים.
זה לחם ללא חומרים משמרים ולכן יש להקפיא אותו כשהוא פרוס. מאוד מומלץ לחמם אותו בטוסטר.