לחם נלסון של לחמנינה- כמה פעמים אמרו לי את זה…
המתכון הזה נולד עבור כל אלה שלא יכולים לאכול קמח או טחון
וואלה יש פה הרבה כאלה… בנוסף הוא טבעוני, כמובן ללא גלוטן
גבוה יחסית, רך וטעים לאללה!
מה צריך?
כוס קינואה יבשה שהושרתה במים (ממליצה על 10 שעות-אחרת הגרגרים יורגשו)
שתי כוסות שיבולת שועל עבה!
רבע כוס שמן זית
ארבע כפות פסיליום!!!
פסיליום הם סיבים תזונתיים-מחליפים ביצה באפייה טבעונית.
והם אלו שמגבשים את הלחם-לא לוותר!
פסיליום אפשר לקנות בחנויות טבע .
כפית מלח
תוספות כראות עינכן-
הוספתי שתי כפות שומשום
שלוש כפות זרעי דלעת
שלוש כפות זרעי חמניה
ואפשר להתפרע עם תוספות אחרות .
שתי כוסות מדידה מים!!!
מערבבים היטב-העיסה נדבקת ומתגבשת.
מעבירים לתבנית מעל נייר אפייה
משטחים ומהדקים
מפזרים שומשום/הכל על הבייגל
אני ממליצה להמתין חצי שעה-ורק אז להכניס לאפייה.
על חום של 180 בתוכנית טורבו כשעה.
לאחר שעה שולפים,הופכים לעוד רבע שעה-או עד שהתחתית שחומה ויפה.
*ממתינים שהלחם יתקרר לגמרי- ואז פורסים!
הלחם נוח לפריסה בעזרת סכין לחם.
מקפיאים!
תהנו חטובים וחטובות
נשיקות🫶🏼
האם אפשר להחליף את הפסיליום בביצה?
היי, אפשר לבשל את הקינואה?
הי שירי, המתכון נראה מעולה. אפשר להחליף את הפסיחיום בביצה?
המתכון נראה מעולה, האם אפשר להחליף את הפיסליום בצ'יה, או משהו אחר? תודה