האמת ,רציתי להעלות פה שהכנתי מאפינס תרד כרובית שהבן הבררן שלי עף עליו,אבל אמא שלי שרפה.
בררן נשאר בררן מגיל 7 חודשים עד גיל 13.5..
למי שיש הצעות איך לגרום לו לאכול פרי או ירק (כל פרי או ירק) אשמח...אחרת יש מצב שאני מוסרת אותו...
אבל אם נסתמך על תגובת הילדים האחרים,רוצו להכין...כי זאת הנגלה השלישית שהכנתי מאתמול(בחישוב מהיר 36 מאפינס נזללו).
12 מאפינס
חצי שקית עלי תרד (השתמשתי בקפוא).
חצי כרובית גדולה מפורקת לפרחים עם הגבעולים.
מרתיחים מים בסיר-מוסיפים את הכרובית.
מסננת מעל הסיר עם התרד.
(אם משתמשים בתרד טרי ,צריך פחות זמן חליטה ושקית שלמה של עלים)
כשהכרובית מתרככת מעבירים למעבד מזון לקיצוץ גס(אפשר גם ידני עם סכין)ביחד עם שן שום.
מאחדים עם התרד(מומלץ לסחוט מעט מנוזלים)
מוסיפים כוס קמח שקדים.
שתי ביצים
כפית אבקת אפייה
שתי כפות שמן זית
חצי כוס חלב שקדים (או אחר)
מלח ופלפל.
מעבירים לתבנית שקעים
אפשר גם הפשטידה בתבנית בינונית.
לתנור החם 189 מעלות לחצי שעה ארבעים דקות .
להמתין שיתייצב לפני שמחלצים.
יווו שירי, יש משהו שיחליף את קמח השקדים (לפטינית, ללא קמחים)?