מוקפץ זודלס ,אטריות אורז וטופו סגנון אסייתי..
או בשתי מילים-מנה חלום!!
מכינים תשתית-
חבילת טופו חתוכה לקוביות-אני השריתי ב-כף קורנפלור, ארבע כפות סויה, כף שמן שומשום, כפית חמאת בוטנים למשך שעה לספיגת טעמים.
(בשלב זה אציין שאפשר לעשות אותו דבר עם חתכות של חזה עוף)
לקחתם שני זוקיני, שני גזר -חידדתם ואם אין לכם מחדד אז אפשר לקלוף רצועות דקות עם קולפן.. אבל עצה שלי-תקנו מחדד זה דבר שימושי מאין כמוהו..
פרסתם ערימה של פטריות.
גררתם חתכת ג’ינג’ר
כתשתם ארבע שיני שום
מי שרוצה לשלב במנה אטריות אורז/שעועית אז שירתיח מים עם מלח ויבשל לפי הוראות יצרן(אני בישלתי רבע חבילה).
מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומוסיפים את הג'ינגר המגורר-אליו מצרפים את הטופו ומקפיצים תוך קרצוף התחתית-ככה במשך שתיים שלוש דקות-מוסיפים פטריות ושום כתוש ואם צריך אז עוד קצת שמן זית-מקפיצים את הפטריות ומערבבים עם הטופו-מוסיפים תרד בייבי טרי(או מנגולד/באקצוי) אטריות מבושלות ואת הזודלס ושופכים מעל הכל רוטב המורכב מ-
כוס חלב קוקוס
ארבע כפות סויה
כף שמן שומשום
כף חמאת בוטנים
מערבבים הכל ביחד במשך שתי דקות מתבלים במלח ופלפל-לשים לב לא לבשל בישול יתר-כדי שהזודלס ישאר אלדנטה.
אפשר לפזר מעל בוטנים גרוסים
תאילנד!!
Comments