מוקפץ ירקות קארי חריף ,אבל כזה שקשה להפסיק לאכול...
מי שמכיר אותי יודע שאין לי סבלנות למתכונים ארוכים ומסובכים מדי...
אני בקטע של לתקתק -חיתוך ,הקפצה וציק צ’אק חצי שעה
אתם בתאילנד או בהודו או איפשהו במזרח..
אז זה בדיוק מה שיש פה-תבשיל אסייתי עשיר בטעמים ,חרפרף,מתקתק,ובעיקר עם טעם של עוד ועוד ..
תבשיל קארי זריז- בצל מטוגן קלות עם כפית שמן קוקוס כף גדושה קארי ירוק(או אחר)לסיר עם הבצל ולערבב שתי דקות היטב ולהוסיף רבע כוס מים. גזר עיגולים(שתי דקות טיגון עם הבצל והקארי) גמבה -(לא משנה הצבע) ברוקולי קפוא(חצי שקית) סלסלת פטריות פרוסות(לא משנה הסוג) טיגון של כל הירקות במשך חמש דקות ... מערבבים שלוש כפות חמאת בוטנים +שלוש כפות סויה+כפית מייפל טבעי שופכים על הירקות ומערבבים.. מוסיפים חלב קוקוס(קופסא של 250 מ״ל)-מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כעשר דקות. מוסיפים חופן תרד/מנגולד/קייל/באק צוי...אפשר לחתוך גס ומבשלים עוד דקה.. מוסיפים אטריות שעועית מסוננות (שבושלו שלוש דקות במים רותחים עם מלח) מקפיצים עוד שתי דקות. אפשר לאכול על אורז לבן /מלא/קינואה וכד׳ בצלחת מכל הטוב הזה & מעט שברי בוטנים או קשיו או מה שבא.... גן עדן🔥🔥
Kommentare