מקיימת ההבטחות ,נשמע כמו שם של ספר -אבל הבטחתי ולכן אקיים-
מנה שאכלתי בגירף בשבוע שעבר שהשאירה בי רושם ורצון לשחזר-
אז-
לרוטב-
כף גדושה מחית קארי צהוב(אפשר גם ירוק)
כף חמאת בוטנים טבעית
קופסא חלב קוקוס (250 מל)
ממליצה להשתמש בכזה שמכיל רק קוקוס ומים.
חופן נדיב בזיליקום
פלפל צילי אחד
ולטחון הכל במעבד מזון למחית חלקה.
לקצוץ בצל פלוס כמה שיני שום
לחתוך חתכת דלעת לקוביות (לא קטנות מדי כדי שלא תתפרק)
להתחיל בטיגון הבצל והשום בשמן זית או שמן קוקוס
כשהבצל נהיה שקפקף להוסיף את קוביות הדלעת לטיגון קצר -ולהוסיף חצי כוס מים לסיר.
להוסיף את נוזל הקארי,חלב קוקוס
מלח ופלפל
להביא לרתיחה ולהנמיך להבה מכסה סגור עד שהדלעת רכה דיה ואז…..להוסיף טופו פרוס לקוביות לעוד עשר דקות רבע שעה
(סיר סגור אש בינונית נמוכה)
אפשר לשקשק את הסיר ולא לערבב כדי שהדלעת לא תתפרק.
מי שבעניין שיוסיף גם חופן תרד בייבי בדקות האחרונות של הבישול זה טעים אשששש.
מי שלא,אז פטרוזליה קצוצה זה מאסט
שקדים פרוסים מתובלים אילתור מוצלח- כוס שקדים על מחבת חמה,כפית שמן זית,מעט פפריקה מעושנת,מעט אבקת שום,מעט אבקת קארי…אם בא לכם תבלינים אחרים גם סבבה.
בגירף אוכלים לצד אורז
אני אכלתי עם קינואה
Comentários