top of page

מעקרונה של סבתא אלטון

מעקרונה של סבתא אלטון - ככה קוראים למנה.


ואמא שלי מספרת שזו היתה המנה הכי טעימה שהיא היתה מכינה לה בתור ילדה-טעם ילדות שמלווה אותה כל החיים.


אז טעם של בית-ואולי יקרה נס וכל החטופים יחזרו כבר הביתה…עכשיו!



מעקרונה-


מצרכים:

חבילת פסטה ארוכה-מבושלת במים עם מלח לפי הוראות יצרן-אל דנטה (אפילו דקה אחת פחות)..לפני שמסננים-שומרים כוס וחצי ממי הבישול של הפסטה!!!. ואז מסננים את הפסטה למסננת.


באותו סיר בדיוק שבו בושלה הפסטה -מכינים את הרוטב..מתחילים בלי אש בכלל.



מוסיפים רסק עגבניות איכותי קטן.

ממלאים את הכלי הקטן של הרסק בשמן זית ושופכים לסיר.

מוסיפים את מי הפסטה ששמרנו.


כף פפריקה מתוקה

שלוש ארבע שיני שום כתושות

חצי כפית קינמון!


אמא שלי מוסיפה כפית אבקת מרק עוף


אני מוסיפה במקום-כפית טימין.


מעט מלח ופלפל.


מדליקים אש ומאחדים את הרוטב-ומיד שופכים את הפסטה המבושלת (אל דנטה)

מערבבים את הפסטה לתוך הרוטב (להבה דלוקה כן?) מערבבים עד שהכל מצופה ברוטב ואף נחרך מעט -עד שכל המים מתאדים-שתיים שלוש דקות ערבוב.



הצעת הגשה-פטה עיזים מעודנת - אפשר סתם פרמזן.


זהו… ד״ש מחאלב… לא לשכוח קינמון!


נשיקות 💜









 
 
 

Comments


bottom of page