top of page

מרק חורפי ומחמם

מרק עדשים וקינואה עם אטריות מנגולד- מנחם, מחמם, משביע…נשמע אחלה דיל


מצרכים:


• 1 בצל קצוץ

• 2-3 גבעולי סלרי קצוצים

• 6 שיני שום כתושות

• 1 כוס עדשים כתומות שטופות היטב

• רסק עגבניות משתי עגבניות טריות או שתי כפות רסק עגבניות איכותי

• 3 כפות קינואה לבנה יבשה

• חופן רצועות מנגולד (כוס או שתיים)


• תיבול:


• 1 כף גדושה פפריקה מתוקה

• 1 כפית כמון

• 1/2 כפית כורכום

• מלח ופלפל לפי הטעם

• מיץ מלימון סחוט


אופן ההכנה:


• בסיר גדול, מחממים מעט שמן זית.

• מוסיפים את הבצל הקצוץ ואת הסלרי ונטגן עד שקיפות

• מוסיפים את השום הכתוש, ומטגנים עוד דקה-שתיים עד שהריח מתחיל לעלות.


• מוסיפים את העדשים הכתומות ואת רסק העגבניות וממשיכים לערבב.

• מוסיפים ליטר וחצי מים.

• מוסיפים את הפפריקה, הכמון, הכורכום, המלח והפלפל.

מערבבים היטב כדי שהתבלינים יתפזרו באופן שווה.


• מערבבים והביא לרתיחה.


• כשהמרק רותח, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה-בינונית במשך 25 דקות, עד שהעדשים מתרככים.

• מוסיפים שלוש כפות קינואה יבשה ומבשלים עוד 20 דקות .

• כמה דקות לפני תום הבישול, מוסיפים את רצועות המנגולד. מערבבים ומבשלים עוד כ-5 דקות עד שהן מתרככות.

• טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך (מלח/פלפל).


• אם המרק סמיך מדי, ניתן להוסיף עוד מעט מים רותחים ולהביא שוב לרתיחה.


הגשה:


להגיש חם, עם הרבה מיץ לימון סחוט מעל (נניח אחד עסיסי כזה).


בתיאבון 🥳





20 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page