מרק עדשים וקינואה עם אטריות מנגולד- מנחם, מחמם, משביע…נשמע אחלה דיל
מצרכים:
• 1 בצל קצוץ
• 2-3 גבעולי סלרי קצוצים
• 6 שיני שום כתושות
• 1 כוס עדשים כתומות שטופות היטב
• רסק עגבניות משתי עגבניות טריות או שתי כפות רסק עגבניות איכותי
• 3 כפות קינואה לבנה יבשה
• חופן רצועות מנגולד (כוס או שתיים)
• תיבול:
• 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
• 1 כפית כמון
• 1/2 כפית כורכום
• מלח ופלפל לפי הטעם
• מיץ מלימון סחוט
אופן ההכנה:
• בסיר גדול, מחממים מעט שמן זית.
• מוסיפים את הבצל הקצוץ ואת הסלרי ונטגן עד שקיפות
• מוסיפים את השום הכתוש, ומטגנים עוד דקה-שתיים עד שהריח מתחיל לעלות.
• מוסיפים את העדשים הכתומות ואת רסק העגבניות וממשיכים לערבב.
• מוסיפים ליטר וחצי מים.
• מוסיפים את הפפריקה, הכמון, הכורכום, המלח והפלפל.
מערבבים היטב כדי שהתבלינים יתפזרו באופן שווה.
• מערבבים והביא לרתיחה.
• כשהמרק רותח, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה-בינונית במשך 25 דקות, עד שהעדשים מתרככים.
• מוסיפים שלוש כפות קינואה יבשה ומבשלים עוד 20 דקות .
• כמה דקות לפני תום הבישול, מוסיפים את רצועות המנגולד. מערבבים ומבשלים עוד כ-5 דקות עד שהן מתרככות.
• טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך (מלח/פלפל).
• אם המרק סמיך מדי, ניתן להוסיף עוד מעט מים רותחים ולהביא שוב לרתיחה.
הגשה:
להגיש חם, עם הרבה מיץ לימון סחוט מעל (נניח אחד עסיסי כזה).
בתיאבון 🥳
Comments