עוגת מרציפן תפוזית היא אחת מעוגות הדגל פה בעמוד - ואולי אחת האהובות עליי.
ללא גלוטן, ממרכיבים מעולים וטעם אלוהי לחובבות הז’אנר… הכל בקערה אחת - חמש דקות לקסם!
מצרכים:
שלוש ביצים גדולות
רבע כוס דבש
לערבב היטב.
להוסיף כוס מדידה מיץ תפוז סחוט טרי.
להוסיף שתי כפות חמאת שקדים (או רבע כוס שמן זית)
לערבב.
להוסיף-
כוס שיבולת שועל דקה
כוס קמח שקדים
כף או שתיים פרג טחון טרי (לא חובה)
אפשר במקום שתיים שלוש כפות קוקוס טחון (זה מוסיף למרקם)
ו…שקית אבקת אפייה (10 גרם)
לערבב הנ״ל לתערובת אחידה.
אפשר להוסיף מעט גרידת תפוז.
להעביר לתבנית אינגליש על גבי נייר אפייה
להניח שורות שוקולד (מריר-70% מוצקי קקאו)-להניח, הן שוקעות ונמסות לבד.
לאפות בתנור -טורבו- 180 מעלות כחצי שעה (ממליצה לבדוק עם קיסם).
נשמרת עד שלושה ימים על השיש (לעטוף אותה שלא תאבד לחות).
נ.ב אני זילפתי על העוגה החמה מעט מיץ תפוזים מהול בכפית דבש.
לפרוס כשהיא צוננת.
ניתן להקפיא ?