top of page

פלפל ממולא מעולה!!

בדיוק כמו הבולונז

זה עוד מתכון שמאוד אוהבים פה…

ואנחנו לא חסידי הממולאים..והנה-שמעו איזה פלפל!!!!

הוא גם מתבשל בסיר אחד

והוא גם יביא לנו את הסתיו.


מצרכים:


-חצי קילו בקר טחון טרי

-אורז מבושל מכוס אחת (אם יש שאריות במקרר זה גם נהדר-אם לא תבשלו אורז- כוס אורז, כוס וחצי מים, מלח-14 דקות)

-פלפל אדום קטן ודק (אפשר להבחין בין פלפל בשרני לדק. הדק קל משקל)

-שני גבעולי סלרי

שני גבעולי בצל ירוק

-בצל לבן

-חצי צרור נאה של שמיר

-מחית עגבניות חלקה

-כפית ראס אל חנות

-מלח ופלפל.


-את הירק והבצל קוצצים במעבד מזון דק.

-חותכים את ראשי הפלפלים ומנקים מגרעינים.


-בסיר סוטאג׳ מחממים שמן זית


מטגנים את הירק קלות עד שמתרכך

מוסיפים את הבשר

מפוררים באמצעות כף עץ עד למרקם פירורי ויבש (אם יש נוזלים חכו שהם יתאדו)


-מוסיפים לבשר את האורז המבושל


-מוסיפים את התבלינים-

כפית ראס אל חנות

מלח

פלפל

מערבבים הכל - טועמים ומתקנים תיבול.


זה טעים כמנת אורז ובשר בפני עצמה.


ממלאים את הפלפלים עד הסוף (האורז מבושל הוא כבר לא יתנפח)

מסדרים את הפלפלים בצפיפות זה לצד זה.


רוטב-


-שתי כוסות מחית עגבניות חלקה

-כוס מים רותחים

-מלח ופלפל


לערבב ולצקת מעל הפלפלים.


הרוטב צריך להגיע לכדי מחצית גובה הפלפלים.

מביאים לרתיחה

סוגרים סיר

מחלישים להבה

מבשלים שעה וחצי.


סתיו טעים במיוחד!





 
 
 

Comments


bottom of page