top of page

קציצות טונה אפויות ומלא מלא ירק

כל כך אוהבת את קציצות הטונה האלה-מלאות ירק וחלבון וטעים טעים שחבל על הזמן… אפשר אחרי אפייה להכניס אותן לרוטב כלשהו -או לאכול אותן ככה -בפיתה עם מלא טחינה ועמבה קצת חריף וסלט!!!


רכיבים:


• 2 קופסאות טונה מסוננות היטב

• 2 כפות שיבולת שועל עבה

• 1 כף גדושה חרדל

• 1 ביצה

• מלח ופלפל לפי הטעם

• ראש ברוקולי קצוץ גס (כולל הגבעול), שלוש כרישות פרוסות דק וכוס תרד בייבי או אחר (חלוטים קלות וסחוטים היטב)


הוראות הכנה:


חליטה של הירקות בסיר עם מים רותחים מבעבעים - מתחילים לפי הסדר וכל שתי דקות מוסיפים את הירק הבא


• לחלוט תחילה את הברוקולי הקצוץ , להוסיף את הכרישה לעוד שתי דקות ואת התרד ממש בסוף - לעוד דקותיים של חליטה לסנן..ולסחוט היטב מנוזלים!!!

• לקצוץ או למעוך (הם כבר מספיק רכים) את הירקות החלוטים דק.

• לערבב בקערה את הירקות החלוטים, הטונה המסוננת, שיבולת השועל, החרדל, הביצה, המלח, והפלפל.

• לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.


• ליצור קציצות בגודל הרצוי ולהניח אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות.

• לחמם תנור ל-180 מעלות צלזיוס.


• לאפות את הקציצות במשך כ-25 דקות, או עד שהן מזהיבות מעט.


•אחרי שלב האפייה אפשר כאמור לבשל ברוטב כלשהו (עגבניות חריף למשל)


או לאכול ככה בפיתה…


בשני המקרים זה טעים אששש


בתאבון 😍






0 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page