כל כך אוהבת את קציצות הטונה האלה-מלאות ירק וחלבון וטעים טעים שחבל על הזמן… אפשר אחרי אפייה להכניס אותן לרוטב כלשהו -או לאכול אותן ככה -בפיתה עם מלא טחינה ועמבה קצת חריף וסלט!!!
רכיבים:
• 2 קופסאות טונה מסוננות היטב
• 2 כפות שיבולת שועל עבה
• 1 כף גדושה חרדל
• 1 ביצה
• מלח ופלפל לפי הטעם
• ראש ברוקולי קצוץ גס (כולל הגבעול), שלוש כרישות פרוסות דק וכוס תרד בייבי או אחר (חלוטים קלות וסחוטים היטב)
הוראות הכנה:
חליטה של הירקות בסיר עם מים רותחים מבעבעים - מתחילים לפי הסדר וכל שתי דקות מוסיפים את הירק הבא
• לחלוט תחילה את הברוקולי הקצוץ , להוסיף את הכרישה לעוד שתי דקות ואת התרד ממש בסוף - לעוד דקותיים של חליטה לסנן..ולסחוט היטב מנוזלים!!!
• לקצוץ או למעוך (הם כבר מספיק רכים) את הירקות החלוטים דק.
• לערבב בקערה את הירקות החלוטים, הטונה המסוננת, שיבולת השועל, החרדל, הביצה, המלח, והפלפל.
• לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
• ליצור קציצות בגודל הרצוי ולהניח אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות.
• לחמם תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
• לאפות את הקציצות במשך כ-25 דקות, או עד שהן מזהיבות מעט.
•אחרי שלב האפייה אפשר כאמור לבשל ברוטב כלשהו (עגבניות חריף למשל)
או לאכול ככה בפיתה…
בשני המקרים זה טעים אששש
בתאבון 😍
Comments