קציצות חלבון אפויות מלאות ירק וברוקולי שהוא בגדול אוצר… בגדול כל המתכון הזה הוא אוצר.
מצרכים:
•קוביות טופו טעם טבעי מרקם קשה ספוגה מנוזלים.
•ראש ברוקולי חתוך לפרחים (כולל הגבעול הלבן- אם הוא עבה- לחתוך אותו לחתיכות)
•ארבעה גבעולי בצל ירוק פרוסים.
•שתי כוסות תרד בייבי.
אופן הכנה-
• חולטים את הירקות בסיר עם מים רותחים עד ריכוך קל (מתחילים עם הברוקולי ואליו מוסיפים את הבצל והתרד ממש בדקה האחרונה)
• מסננים וסוחטים היטב (תוך כדי מעיכת הירקות עם היד)
•את הטופו מפוררים דק (אפשר גם לגרר דק)
לקערה מוסיפים-
• טופו מגורר דק
• ירק חלוט וסחוט
• ארבע כפות שיבולת שועל עבה (או דקה או קמח שקדים)
• כף גדושה חרדל איכותי
• כף מיונז (מי שטבעוני שיוותר)
• מלח ופלפל
• טועמים את התערובת ומוסיפים תבלינים לפי הצורך ולפי מה שאוהבים.
• מערבבים היטב היטב
• קורצים קציצות גדולות.
• מצפים בפשתן טחון (מזרעי פשתן שטוחנים בבית)
• אפשר לצפות בפירורי לחם.
• הציפוי מוסיף המון.
• מניחים על תבנית מעל נייר אפייה-
• מרססים מעט שמן זית
• אופים על 180 טורבו כחצי שעה או עד שהקציצות מתייצבות.
זהו 😍
Comments