קרקר זהוב לאבא חטוב…
או בקיצור-קרקרים בגרסא הלא טחונה… (הטחונה תהיה בנפרד)
כוס עדשים כתומות (לא שלמות-חצי) שטופות היטב
כוס שיבולת עבה (או דקה)
משרים את הנ״ל במים רותחים (עד כיסוי)
לפחות לחצי שעה- ואם יש זמן אף יותר מכך.
כשהמים נספגים- מוסיפים עוד קצת.
ההשרייה תרכך את העדשים ואת השיבולת ולכן היא חשובה.
כשהכל עיסתי ודביק מוסיפים מלח ומעבירים לתבנית מעל נייר אפייה-משטחים דק דק דק (אם צריך תפצלו לשתי תבניות)
את התוספות -אפשר לערבב לתוך הבלילה-ממש מה שרוצים או לפזר מעל.
אני הוספתי לבלילה-קימל, זעתר, שום גבישי ומלח כמובן!!!
ומעל- שומשום וזרעי חמניה.
אופים על 180 טורבו כחצי שעה
(לבדוק שהקרקר זהוב וקשה)
ואז לכבות תנור ולהשאיר בתנור סגור עשר דקות נוספות.
שבת שלום 😘
Yorumlar