top of page

תבשיל עדשים טופו וירקות

דאל עדשים עם טופו ומלא ירק.

כשאין מה לאכול ואני מתחילה לאלתר- אלה בדרך כלל האילתורים הכי מוצלחים שיש.


זה חייב להיות מהיר,עשיר ועתיר ירק וחלבון מהזן המשובח.


השתמשתי בעדשים מקופסאת שימורים - זה פשוט מקצר תהליך (גם עדשים קפואות יקצרו תהליך -אפשר להשתמש גם בעדשים טריות).


מה צריך?


• קוביית טופו מרקם קשה טעם טבעי ,סחוטה מנוזלים-חתוכה לקוביות קטנות.

• פחית שימורי עדשים או כוס עדשים כתומות שטופות היטב ומסוננת)

• ירק קצוץ במעבד מזון (או ביד)

כל ירק-אני השתמשתי בבצל ירוק, סלרי, קייל, שום ירוק, כוסברה.

•צריך כמות של כוס ירק קצוץ.


רוטב-


• כף רסק עגבניות איכותי

• כף חמאת בוטנים טבעית.

• כף פפריקה מתוקה

• כפית אבקת קארי הודי

• חצי כוס מים

•חצי כוס חלב קוקוס.


••את מרכיבי הרוטב טוחנים לבלילה חלקה.


**אם משתמשים בעדשים יבשות אז תוסיפו עוד מים - עוד חצי כוס תספיק.


אופן הכנה-


• מחממים סיר רחב עם מעט שמן זית-

מוסיפים את הירק ,מערבבים מעט

• מוסיפים את קוביות הטופו

• מוסיפים את העדשים

• מערבבים.

•מוסיפים את הרוטב

•מלח ופלפל לפי הטעם.

•מביאים לרתיחה ומבשלים עוד מספר דקות עד שהתבשיל מסמיך.


••אם משתמשים בעדשים טריות אז גם יתכן וצריך יותר מים (תוסיפו במידת הצורך) וגם יותר זמן בישול (רבע שעה תספיק).












 
 
 

Comments


bottom of page