בגלל שאין כמו אוכל של בית, משום בחינה קחו מתכון לתבשיל קליל של טופו עם בצל, גזר, שעועית אדומה ותרד:
מצרכים:
• חבילת טופו מרקם קשה מסונן מנוזלים , חתוך לקוביות.
• 1 בצל גדול, חצוי ופרוס דק.
• 2 גזר, חתוך לעיגולים דקיקים.
• 1 קופסת שימורים של שעועית אדומה, מסוננת ושטופה..(השעועית בקופסא רכה ומוכנה לאכילה)
• 2 כוסות תרד בייבי טרי.
• מעט שמן זית.
• 1 כוס מים.
תבלינים:
• 1 כפית פפריקה מתוקה.
• ½ כפית פפריקה חריפה (או לפי הטעם).
• 1 כפית אבקת קארי.
• ½ כפית כורכום.
• מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
אופן ההכנה:
• מחממים שמן זית במחבת רחבה או סיר שטוח .
• מוסיפים ומטגנים את הבצל והגזר ואת קוביות הטופו מכל הצדדים עד להזהבה קלה.
• מוסיפים את השעועית האדומה ..מערבבים
תיבול:
• מוסיפים את התבלינים (פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, קארי, כורכום, מלח ופלפל) לסיר ומערבבים היטב למשך דקה, עד שהתבלינים מפיצים ריח ארומטי.
-מוסיפים כוס מים רותחים-מבשלים חמש דקות -כדי שהגזר יתרכך.
• מוסיפים את עלי התרד לתבשיל, משקשקים מעט את הסיר וסוגרים את המכסה -התרד יאבד נפח מחום התבשיל , מבשלים עוד 2-3 דקות, עד שהתרד מתרכך מעט.
• מגישים חם מעל אורז, קינואה.
הערות:
• ניתן להוסיף מעט חלב קוקוס למים לקבלת תבשיל קרמי יותר.
• אם אוהבים חריף יותר, אפשר להוסיף מעט פלפל צ’ילי קצוץ.
בתיאבון רב 😽🫶🏼
Comentarios